Sukkerfrie julekager

Brunkager
Chokoladesmåkager
Finskbrød
Julecookie
Jødekager
Kakaokage med ananas
Klejner
Pebernødder
Vanillekranse

Tilbage til oversigt


 
Brunkager - diabetes
Brunkager - sukkerfrie
Printvenlig side

Opskrift fra Alletiders Kogebog

Antal: ca. 60 stk.

25 g. mandler
125 g. hvedemel
60 g. Perfect Fit eller Atwel (eller tilsvarende sødestof)
10 g. sukat eller pomeransskal
1/2 tsk. potaske
2 tsk. brunkagekrydderi (1/4 ps.)
50 g. margarine
1/2 æggehvide

Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes fint.
Hvedemelet, sødemiddel, mandlerne, sukat, potaske og brunkagekrydderi blandes godt. Margarinen smuldres i melet, og dejen samles med æggehviden.
Dejen æltes godt igennem og trilles til en ca. 5 cm tyk stang på ca. 25 cm. Dejen lægges på et spækbræt og dækkes til med
husholdningsfilm. Dejen stilles i køleskab i mindst 2 timer eller til næste dag.
Dejen skæres i tynde skiver der lægges på en bageplade. De brune kager bages ved 200 grader C på øverste ovnrille i ca. 6 min.

Tips:
Krydderrier til brunkager er normalt kanel, nelliker og ingefær og et gæt på blandingsforhold til brunkagekrydderi til denne opskrift vil være.
1 tsk. kanel
½ tsk. nelliker
½ tsk. ingefær

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved