Andre opskrifter

Æblekage
Boller
Chokoladekage
Stegt flæsk med persillesovs
Grønlangkål
Løgsuppe med ostestænger
Pandekager
Pastasalat
Røget laks
Surrib

Tilbage til oversigt


 
Sønderjysk grønlangkål
Sønderjysk grønlangkål
Printvenlig side

4 stk. kålstokke
1-2 spk. suppefedt
2½ dl piskefløde

Grønlangkål er landsdelens foretrukne nytårsspise og bruges som festmad i november og januar.
K ålen ledsages ofte af særlige kålpølser fra slagteren, sylte eller røget medister. I Midtjylland bruger man at servere kålen i en mælkestuvning, mens man i Vendsyssel tilbereder kålen som i Sønderjylland.

Kålen skylles flere gange, ribbes og koges i letsaltet vand ca. 1 time.
Kålen trykkes af og køres én gang gennem kødhakkeren.
Kålen varmes i en gryde med 1 spk. af fedtet fra flæskesuppen og spædes med piskefløde og evt. lidt flæskesuppe, indtil konsistensen er lind.
Tag en snaps eller to, og en øl til. God appetit!!
 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved