Kager i massevis...
Tilbage til oversigt


 
Sønderjyske æbleskiver med svesker
Æbleskiver
Printvenlig side

30 stk.

2 ½ dl mælk
15 gram gær
3 æg
20 gr. sukker
200 gr. mel
½ tsk. kardemomme
175 gr. smør/margerine
Ca. 300 gram stenfri svesker
50 gr. flormelis

Lun mælken til ca. 30 grader, opløs gæret heri. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer og sukker, indtil det er hvidt. Mælk og mel samt kardemomme tilsættes under grundig omrøring. Smelt ca 1/3 af smørret og kom det i dejen. De stiftpiskede hvider blandes forsigtig i dejen. Sæt dejen til hævning et lunt sted ca. 20 minutter. Imens udblødes sveskerne, og de får et et opkog. Bag æbelskiverne ved at komme lidt af fedtstoffet i hvert hul i den varme pande. Kom lidt dej i, lidt efter
en sveske. Når dejen er ved at danne skorpe i bunden, vendes æbleskiverne.
Serveres drysset med flormelis.

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved