Kager i massevis...
Tilbage til oversigt


 
Boller (pomle)
Boller (pomle)
Printvenlig side

500 gr. mel
125 gr. smør
50 gr. gær
3 æg
2 tsk. kardemomme
1 ½ dl. mælk
1 ½ tsk. salt
Bages ved 225 grader i ca. 15 min.

Varm mælken til 30 grader. Rør mælken, gær, smør og 2 æg sammen, tilsæt kardemommen og det meste af melet. Lad dejen hæve med lidt drysset mel over, indtil den fylder det dobbelte. Rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med let melede hænder. Sæt bollerne på en smurt plade og lad dem efterhæve ca. 15 minutter. Bollerne pensles med et sammenpisket æg og bages.

Bollerne hørte dengang med ved alle kaffeborde. De smager bedst helt friskbagte. De flækkes og smøres, derpå lægges de på et fad, således, at halvdelene ligger oven på hinanden. På den måde er det svært, at undgå at tage en hel bolle. Denne skik stammer fra dengang, hvor der var brug for ”stopkager”. Så spiste man ikke for mange af "æ toert å a æ småkache..."

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved