Kager i massevis...
Tilbage til oversigt


 
Mor's fedtkager
Mor's fedtkager
Printvenlig side

250 gr. fedt
500 gr. mel
250 gr. sukker
1 tsk. hjortetaksalt
4 spsk. kakao

Sæt fedtet frem i stuetemperatur, helst dagen før bagningen. Ælt fedt, sukker og hjortetaktsalt grundigt sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen. Hvis dejen ikke bliver smidig tilsættes lidt ekstra mel. Del portionen i to lige store dele. Ælt kakao i den ene del. På smurte plader skal kagerne afsættes med en teske i størrelse
som en valnød. Bages ved 150 – 170 grader i ca. 10 minutter. Kagerne skal revne lidt på overfladen, for at være rigtige.
Ved serveringen lægges både hvide og brune fedtkager på fadet.

Denne småkage skal ligesom andre ”bækkenødder” (småkager) serveres på en bestemt måde. Mange steder ledsages marengs eller kys af en lille gul flad småkage kaldet ”klap”. Den laves af sukker og den æggeblomme, der bliver til overs af marengsbagning. Et tredje eksempel på småkager, som helst skal følges, er ”Vrejn unge”.

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved