Kager i massevis...
Tilbage til oversigt


 
Sønderjysk kartoffelkage
Sønderjysk kartoffelkage
Printvenlig side

12 æggeblommer
250 gr. sukker
Saften og den revne skal af 1 citron
500 gr. revne kogte kartofler
150 gr. bitre mandler
150 gr. søde mandler
12 æggehvidder
Pynt:
Æblekompot kogt med lidt kanel

Æggeblommerne røres godt og længe med sukker. Derpå tilsættes den afsiede saft og den revne skal fra citronen, og lidt efter lidt kommes de revne kartofler i. Først når alt er godt rørt sammen tilsættes 12 æggehvider, der skal piskes helt stive på forhånd.
Bages i springform. Her dækkes bunden med dej, derpå lægges æblekompot og dej skiftevis. Der afsluttes med et lag dej.
Bages ved 170 grader i ca. 50 min.

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved