Kager i massevis...
Tilbage til oversigt


 
Knæpkager (2. version)
Knæpkager
Printvenlig side

500 gr. mel
1 kop fløde
100 gram fedt
125 gram smør
1 kop sukker
1 æg
Lidt hjortesalt

Dejen æltes sammen og skæres ud i firkanter og pensles med æg og mælk, bages lysebrune. Smøres med sirup, når de serveres.
Knæpkager har fået deres karakteristiske navn efter den lyd, der giver, når man bider i den hårde kage.

Sammen med ”Goderåd” er det en af de ældste småkagetyper, der kendes. De blev dengang bagt i den store bageovn efter rugbrødsbagningen. Undertiden samlede man alle dejrester og æltede dem sammen med fløde. Det er forklaringen på, at der i ældre opskrifter er angivet både rugmel, hvedemel og bygmel i
knæpkager. Enkelte ældre husmødre fastholder , at en rigtig knæpkage skal laves af rugmel og at der skal anvendes sirup og fedt som bindemiddel i stedet for fløde og smør.

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved