Kager i massevis...
Tilbage til oversigt


 
Sønderjyske kringler
Sønderjyske kringler
Printvenlig side

4 stk.

400 gr. margarine
600 gr. mel
1 ½ pk. gær
2 æg
2 dl mælk
4 spsk. sukker
Fyld: 200 gr. margarine
150 gr. sukker
2 tsk. kanel
(evt. marcipan, marcipanbrød og eller nougat, også gerne frugter)

Margarinen sættes ud. Den skal være så blød, at den æltes i dejen. Gæren smuldres. Lunken mælk hældes over og sukker kommes i. Mel og mælk hældes i, og dejen æltes og først nu kommes margerinen i. Det er meget fedtet at arbejde med, men....det kan virkelig betale sig. Dejen bliver nemlig ikke tør på denne måde.
Husk ikke, at komme for meget mel i. Den må gerne hænge fast i fingrene. Dejen lægges i 4 striber på bagepladen. Klappes flade og remonce, marcipan eller andet kommes på.
Dejen samles. Først enderne, så lægges siderne over hinanden. Pensles med æg og drysses evt. med perlesukker. Hæver til det dobbelt størrelse og bages 200 grader i 20 minutter.

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved