Kager i massevis...
Tilbage til oversigt


 
Stribekage (striffkach)
Stribekage (striffkach)
Printvenlig side

Bund:
8 stk. æg
300 gram sukker
150 gram mel
150 gram kartoffelmel
4 tsk. bagepulver
150 gram marcipan

Fyld & pynt:
500 gram ribsgele
200 gram flormelis
4 spsk vand

Til formene:
2 spsk smør
2 spsk mel

Bland mel og kartoffelmel med bagepulver i en skål. Riv marcipanen i melet og fordel det jævnt i melet med fingrene.
Æg og sukker røres godt sammen i en anden skål.
Vend mel/marcipanblandingen i æggene – hvis dejen er for tyk, så tilsæt en-to spiseskefulde vand.
Fordel dejen i lagkageforme, der er smurt med smør og mel eller bag dem på bagepapir.

Bag otte-ti minutter i den øverste halvdel af ovnen, ved 200 grader til de er gyldne og køl dem af på en rist. Læg bundene sammen med ribsgele direkte på et fad.
Rør flormelis og vand til glasur og fordel den over den øverste bund

Skal opbevares køligt. Den skæres i tynde skiver, og
hvis man vil flotte sig kan man servere den med flødeskum.

Det var almindeligt, at kagen blev brugt som barselskage. Det var faktisk en skik, at man sendte lagkager som barselsgaver. Det var derfor normalt at invitere til barsels – kaffegilde.

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved