Andre opskrifter

Æblekage
Boller
Chokoladekage
Stegt flæsk med persillesovs
Grønlangkål
Løgsuppe med ostestænger
Pandekager
Pastasalat
Røget laks
Surrib

Tilbage til oversigt


 
Mormors pandekager
Mormors pandekager
Printvenlig side

Antal: ca. 12 stk.(afhængig af størrelsen)
Tilberedningstid: 60+min.

250 g hvedemel
½ tsk salt
1 spsk sukker
6 dl mælk
1-2 æg
margarine til bagning

Pandekagerne bliver ekstra sprøde, hvis man erstatter 1/3 af mælken med hvidtøl

Bland mel og krydderier.
Pisk ægget sammen, og kom mælken i.
Pisk det hele til en tyndtflydende dej, undgå klumper.
Henstår dejen nogen tid før den bages, bliver den tykkere, og mere mælk kan tilsættes.
Kom lidt fedtstof på en hed pande og hæld så meget dej ud på panden, at bunden dækkes met et tyndt lag. Bag over jævn varme, lad den stivne og blive lysebrun i kanten, inden den vendes og bages på den anden side.
Spises med strøsukker, syltetøj eller frugtkompot.

 
           
        © 2008 KIGA Design All rights reserved