Pandekager

Pandekager

Antal: ca. 12 stk.(afhængig af størrelsen)
Tilberedningstid: 60+min.

250 g hvedemel
½ tsk salt
1 spsk sukker
6 dl mælk
1-2 æg
margarine til bagning

Pandekagerne bliver ekstra sprøde, hvis man erstatter 1/3 af mælken med hvidtøl

Bland mel og krydderier.
Pisk ægget sammen, og kom mælken i.
Pisk det hele til en tyndtflydende dej, undgå klumper.
Henstår dejen nogen tid før den bages, bliver den tykkere, og mere mælk kan tilsættes.
Kom lidt fedtstof på en hed pande og hæld så meget dej ud på panden, at bunden dækkes met et tyndt lag. Bag over jævn varme, lad den stivne og blive lysebrun i kanten, inden den vendes og bages på den anden side.
Spises med strøsukker, syltetøj eller frugtkompot.

Print siden Luk vinduet