Sønderjysk grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål

4 stk. kålstokke
1-2 spk. suppefedt
2½ dl piskefløde

Grønlangkål er landsdelens foretrukne nytårsspise og bruges som festmad i november og januar. Kålen ledsages ofte af særlige kålpølser fra slagteren, sylte eller røget medister. I Midtjylland bruger man at servere kålen i en mælkestuvning, mens man i Vendsyssel tilbereder kålen som i Sønderjylland.

Kålen skylles flere gange, ribbes og koges i letsaltet vand ca. 1 time.
Kålen trykkes af og køres én gang gennem kødhakkeren.
Kålen varmes i en gryde med 1 spk. af fedtet fra flæskesuppen og spædes med piskefløde og evt. lidt flæskesuppe, indtil konsistensen er lind.
Tag en snaps eller to, og en øl til.

God appetit!!

Print siden Luk vinduet